Suomen maastojousiampujainliiton syystiedote 15.10.13

Tervehdys Suomen maastojousiampujain liiton jousiammuntaharrastajat

Maastojousiammunnan ruuhkakausi ja unelmien ulkoammuntasäät alkavat olla ohi, vaikka vielä toki kuulaina syyspäivinä kerkiää ulkosalla ammuskella pitkäänkin ja karaistuneemmat uskalikot vähät säistä ja pikkupakkasista välittävät, maastossa kun touhuavat ympäri vuoden. Meille arkajaloille alkava sisäkausi tuo taas helpotusta, nyt ei taas vähään aikaan maastoon tarvitse mennä kompuroimaan ja tyrkylle metsän petojen, hyttysten, punkkien, kärmeiden, ampiaisten, piikkisten kasvien ym. ”Ruokolahden leijonien” ravinnoksi, se kun on niin kamalan julma ja luonnonläheinen laji tämä maastojousiammuntaharrastus…….kohti hämäriä sisähalleja tasaisesti edestakaisin talsimaan siis…..

Kesäkauden kotimaan arvokisoissa oli menneenä kesänä osallistujia kohtuullisen mukavasti, joissain kisoissa kuten Finnish Openissa jopa kiitettävästi, kun taas joihinkin arvokisoihin olisi kyllä toivonut hiukkasen runsaampaakin osallistumista. Muissa kansallisissa kisoissa oli niukanlaisesti osallistuja, lieneekö tähän syynä kesän kisojen runsas tarjonta vai kansainvälisten kisojen samanaikaisuus. Ja onhan se tietysti niinkin, kun kesänaikaa ja paljolti lomakauttakin vietetään, että kesäaikaan elämässä on tärkeää vain kaikissa merkillisissä maastojousiammuntakilpailuissa ravaaminen, eikä sekään ole niin tärkeää….
Kansainvälisistä kesäkauden kilpailuista Suomen maastojousiampujille tuli jälleen upeita voittoja ja hyviä sijoituksia, tämä on hieno asia etenkin siksi että Suomen kisaedustus ja lajin harrastajamäärät Suomessa ovat verrattain pieniä moniin muihin Euroopan maihin verrattuna. Tämä kertoo sen, että huippumaastojousiampujamme ovat lajin terävintä kärkeä mutta kärki on kovin kapea. Tämä taas johtaa ajatuksen siihen tosiasiaan että jousiammuntaseurojen, yksittäisten ammuntaharrastajien, ja myös maastojousiampujainliiton (sekä myös muiden jousiammuntaharrastajaliittojen) yksi päätehtävistä on edelleen (ja kaiketi aina) lajin kilpailujen ja monimuotoisten tapahtumien kehittäminen ja järjestäminen. Tapahtumien ja kilpailujen järjestämisten kautta saadaan lajia aktiivisesti harrastavat ”konkariampujat” ja uudet lajin harrastajat sekä juniorit ja nuoret mahdollisimman laajalla rintamalla mukaan, ja valmentautumaan aina vain parempiin tuloksiin sekä osallistumaan aktiivisesti myös kansainvälisiin kilpailuihin. Eli terveiset teille kaikille kilpailu- ja tapahtumajärjestäjille, juuri te teette sitä arvokasta, tärkeää ja kiitettävää työtä joka vie jousiammuntaharrastuksen arvostusta eteenpäin, ja jaksamista jatkossakin järjestää mahdollisimman monipuolisia jousiammuntatapahtumia.

Ja sitten vähän tärkeitä tiedotusasioitakin!

Vuoden 2014 IFAA:n sääntöjen alaiset maastojousiammunnan Suomenmestaruuskilpailut ovat seurojen haettavissa ohessa olevien kilpailupäivämäärien mukaan. FFAA:n hallitus pyytää toimimaan asiassa ripeästi koska järjestämisluvat jaetaan hakujärjestyksessä.

Haussa olevat SM-kilpailut:
Tammikuu 2014, Flint SM Sunnuntai 12.1.2014
Helmikuu 2014, 20yrd.120nuolta SM Sunnuntai 9.2.2014
Maaliskuu 2014, 20yrd. 60nuolta SM Sunnuntai 2.3.2014 (myönnetty Riihi-jouset järjestettävään superviikonloppuun, FFAA/SJAL)
Kesäkuu 2014, 3D SM Sunnuntai 8.6.2014
Heinäkuu 2014, Field/maasto SM, lauantai ja sunnuntai 19-20.7.2014
Elokuu 2014, Eläin SM Sunnuntai 24.8.2014
Syyskuu 2014, 3D Bowhunting SM Sunnuntai 28.9 2014

Järjestämisluvat tulee hakea/ilmoittaa viimeistään 30.11.2013 mennessä
s-postiosoitteeseen olli.virola@gmail.com tai rilau.misal@gmail.com
Myös Suomen maastojousiampujain liiton uudet toimintasäännöt tulivat patentti- ja rekisterihallituksen käsittelystä elokuun lopulla hyväksyttynä uusiksi säännöiksi. Sääntöinhän haettiin muutosta jotta liitto voisi siirtyä kahden vuosikokouksen malliin entisen yhden vuosikokouksen mallista, koska kahden vuosikokouksen mallin uskotaan parantavan liiton asioiden käsittelyä ja tiedottamista paremmassa aikataulussa.
Uudet säännöt ovat luettavissa Suomen maastojousiampujainliiton internet sivuilla kohdassa säännöt/liiton toimintasäännöt. Uusien sääntöjen mukaiseen toiminta-aikatauluun siirrytään vuoden 2014 aikana. Kevätkokous pidetään uusien sääntöjen mukaan, jonka jälkeen nykyinen hallitus jatkaa istumistaan syyskokoukseen 2014 saakka, jolloin äänestetään uuden hallituksen kokoonpanosta kokonaisuudessaan. Mitään sääntöjenmukaista kokousasiaa tietenkään unohtamatta.

FFAA:n hallitus päätti kokouksessaan että se postittaa (s-postina) jäsenseurojensa hallitusten puheenjohtajille neuvoa antavan kyselyn kahdesta isohkosta asiasta jotka ovat olleet jäsenistön keskustelun aiheena jo jonkin aikaa. Ajatuksena on että puheenjohtajat vievät asiat tiedoksi seurojensa jäsenille keskusteluun, ja sitä kautta seurojen jäsenten kannanotto asioihin tulisi seurojen hallituksien päätöksellä ohjaamaan FFAA:n tulevia toimintasuunnitelmapäätöksiä. Asiat joita kysely koskee, ovat kansainvälisten IFAA:n sääntöjen mukaisten euroopan- tai maailmanmestaruuskilpailujen (sisä- tai ulkokilpailut) hakeminen Suomeen, ja kotimaisten SM-tasoisten IFAA:n sääntöjen mukaisten kilpailujen määrä.
Asioista voit siis kysellä tarkemmin oman seurasi puheenjohtajalta ja hallituksen jäseniltä ja lisätietoa saa s-postitse FFAA:n pj:ltä rilau.misal@gmail.com (Lauri Salmi) tai vpj:ltä olli.virola@gmail.com (ja se on Olli Virola)

…ja näillä mennään….
Syysterveisin FFAA hallitus&puhjoht.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.